Bi želeli
podpreti
naše društvo?

Društvu lahko namenite 0,5 odstotka dohodnine, podprete pa nas lahko tudi s sponzorstvom ali donacijo.

Postanite sponzor!

Bi želeli kot sponzor podpreti naše društvo? Pišite nam s pomočjo obrazca, ali na elektronski naslov info@mdinm.si in z veseljem se dogovorimo za sodelovanje!

Spoznajmo se!

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Namenitev dela dohodnine za
  Medobčinsko društvo invalidov Novo mesto

  Zakon o dohodnini omogoča, da lahko davčni zavezanec del odmerjene dohodnine nameni izbrani nevladni organizaciji iz seznama upravičencev do donacij, ki je objavljen na spletni strani DURS-a.

  Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu iz seznama nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine.

  Na objavljenem seznamu upravičencev do donacij je tudi Medobčinsko društvo invalidov Slovenije, ki tovrstna sredstva namenja izvajanju posebnih socialnih programov za invalide.

  Postopek, s katerim lahko do 0,5% dohodnine namenite naši organizaciji:

  • izpolnite priloženi obrazec – Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije; v obrazec vpišite vaše osebne podatke, odstotek dohodnine, ki ga namenjate in obrazec podpišite;
  • izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na naslov vašega davčnega urada.

  Davčni zavezanec pa lahko odda zahtevo za namenitev dela dohodnine tudi preko sistema eDavki na spletni strani DURS-a http://edavki.durs.si

  Postopek lahko izvedete kadarkoli med letom. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

  Za vašo odločitev v korist Medobčinskega društva invalidov Novo mesto se vam zahvaljujemo!